Blogg om elektronik, bilar, transport och logistik

Blogg om elektronik, bilar, transport och logistik

Fick hjälp med flytten av en flyttfirma i Göteborg

Jag bor i Göteborg vilket utan tvekan är Sveriges framsida. Jag flyttade från Västra Frölunda in till de lite mer centrala delarna av staden. Det är trevligt att bo lite mer centralt då det finns ett större utbud av restauranger, upplevelser, affärer med mera samt att jag gillar storstadspulsen som finns i centrum.

Jag flyttade från en trea till en tvåa (ja, jag går ner i boendeyta, det är dyrt att bo centralt).

Eftersom jag inte har saker överallt i min lägenhet så fick jag plats med det mesta i min nya lägenhet trots att det är ett rum mindre.

Att flytta är inte något jag tycker är speciellt kul, först ska man packa ner allting i lådor, sen ska man transportera allting från den gamla lägenheten till den nya och sist med inte minst måste man flyttstäda.

Att packa ner sina tillhörigheter i kartonger går väl an, vira in porslin i papper, vika in kläder, packa ner böcker och andra saker är helt okej att göra.

Det som ofta är lite tuffare är att flytta stora och tunga möbler, tv-apparater, bord, soffor, säng med mera.

För att slippa slita ut mig fullständigt vid flyttet så anlitade jag en flyttfirma i Göteborg som heter Vasaflytt.

De hjälpte till med flytten och fixade det mesta. Det jag behövde göra vara att packa ner allt lösöre i lådor och sen löste de resten. De hämtade kartongerna och alla tunga möbler, bar ner det till flyttbilen, körde allt till den nya adressen och bar upp allt till den nya lägenheten.

Där sparade jag en hel dags arbete samt min rygg och jag hade istället energi till att packa upp alla sakerna i nya lägenheten och göra i ordning mitt nya boende. Lätt värt pengarna med andra ord.

En flyttfirma i Göteborg

Transport av bil

- Posted in Bilar by

Jag fick hjälp med transport av min bil

Jag var i Danmark och köpte en bil som jag hittat online. Det var ett danskt företag som säljer begagnade bilar som hade en fin Audi till salu.

Den låg bra i pris jämfört med vad motsvarande bil kostar i Sverige så jag åkte ner till Danmark för att titta på bilen och provköra den.

Då Danmark är ett trevligt land att vistas i så såg jag på resan som en kombination av nytta och nöje.

När jag kom ner till bilfirman så såg jag ögonstenen, den såg välvårdad ut både invändigt och utvändigt.

Bilen jag var intresserad av var en Audi A4 Avant. Bilen de hade till salu var silverfärgad vilket jag tycker är rätt snyggt. En fördel med den färgen är att smutsen inte syns lika bra som på en vit eller en svart bil vilket även det är ett plus.

Efter att ha inspekterat bilen så tog jag den på en provtur på den danska landsvägarna. Den gick riktigt fint kan jag meddela, bra acceleration och en bra körkänsla överlag.

Efter att jag kom tillbaka till bilfirman så var det dags att förhandla om priset. I Danmark vet de hur man gör affärer så det gäller att vara ganska tuff.

Till slut så var vi överens och det var dags att se till att få hem bilen till Sverige. Jag hade redan tidigare varit i kontakt med Axess Logistics och kollat vad en transport av min bil skulle kosta från Danmark till Sverige. De var lätta att ha och göra med och de visste vad de gjorde när det kommer till biltransporter. Jag ringde in och beställde en transport och åkte sedan hem igen. Efter tio dagar så blev min Audi levererad till min hemadress utan problem.