Blogg om elektronik, bilar, transport och logistik

Blogg om elektronik, bilar, transport och logistik

Specialtransporter

- Posted in Transport by

Behövde hjälp med en specialtransport

Jag och min sambo har länge funderat på att skaffa oss ett Attefallshus som vi kan ha på tomten bakom vårt hus. Tanken har varit att vi skulle kunna använda oss av det som en hobbylokal där min sambo kan måla och jag kan spela gitarr och hålla på med musik utan att störa resten av familjen. Nackdelen med att bygga ett nytt Attefallshus är att det är ganska så dyrt. Både i materialkostnader mätt och i arbetskostnader mätt. Jag har därför letat efter annonser på nätet för att se om det finns någon som vill sälja ett befintligt Attefallshus eller som räknas som ett Attefallshus. Jag tänkte att det borde vara billigare att köpa ett begagnat än att bygga nytt med allt vad det innebär.

Efter att ha letat på blocket och andra säljsidor under säkert ett halvårs tid så hittade jag till slut en person som ville sälja sitt Attefallshus. Personen i fråga bor i Jönköping vilket är en bit från där vi bor (Falkenberg) så även om priset var bra jämfört med att bygga nytt så uppstod ju frågan hur man löser det rent praktiskt. Det är ju inte direkt så att man kan åka till närmsta mack och hyra ett släp när man ska frakta ett helt hus!

Jag kolla runt lite på nätet efter företag som utför transporter och hittade till slut ett företag som finns här i Falkenberg som utför specialtransporter. Jag ringde till dem och berättade vad jag behövde hjälp med och det var inga problem att lösa detta. De var tydligen vana att utföra diverse specialtransporter och hade kört husmoduler tidigare.

När jag väl visste att det gick att ordna transport av Attefallshuset så åkte jag och min sambo till Jönköping för att titta på huset och det såg fint och välbehållet ut. Efter att vi hade kommit överens om priset och affären var klar så kontaktade jag företaget i Falkenberg och bad att de skulle boka in en transport av vårt nyinköpta hus.

Om allt går som det ska så kan vi förvänta oss en leverans i slutet av nästa vecka!

Enkelt att beställa specialtransporter